19:24 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
"وهامون" آماده عرضه اولیه فردا معرفی شد / وجه تمایز نسبت به رقبا

1400/05/05 13:00

توسط مدیرعامل :

"وهامون" آماده عرضه اولیه فردا معرفی شد / وجه تمایز نسبت به رقبا

مدیرعامل سرمایه‌گذاری هامون صبا ضمن اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی، وجه تمایز این شرکت را پرتفوی سرمایه‌گذاری متنوع و بازدهی متوسط ۱۴۴ درصدی طی سه سال اخیر دانست.

به گزارش نماد برتر، جلسه معرفی سرمایه‌گذاری هامون صبا برای بررسی آخرین وضعیت مالی و عملکردی با حضور محسن صادقی باطانی مدیرعامل برگزار شد تا این شرکت آماده عرضه اولیه 15 درصدی سهام در بازار اول فرابورس برای فردا باشد.


براین اساس، محسن صادقی باطانی با اشاره به اینکه 100 درصد از سهام شرکت در اختیار شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین و زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است، گفت: شرکت در سال 84 تحت عنوان سهامی عام ثبت شد و از سال 93 فعالیت را آغاز کرد. موضوع فعالیت، سرمایه‌گذاری در سهام و اوراق بهادار پذیرفته‌شده در بورس است و در حوزه‌های دیگر و خارج از بورس فعالیت نمی‌کند.


وی افزود: سال گذشته سرمایه شرکت از رقم 80 به 300 میلیارد تومان افزایش یافت. این در حالی است که در سال 95 سرمایه شرکت 30 میلیارد تومان بود. وجود پرتفوی سرمایه‌گذاری متنوع و کسب بازدهی متوسط 144 درصدی طی سه سال اخیر، جزو وجه تمایز این شرکت بشمار می رود. "وهامون" با اندازه ای متوسط در حال فعالیت است که برای سرمایه‌گذاران خرد جذابیت دارد. از آنجا که شرکت در سهام و اوراق بهادار قابل معامله در بورس سرمایه‌ گذاری می‌کند این موضوع ریسک نقدشوندگی را نسبت به دارایی‌های خارج از بورس کاهش می‌دهد.


این مقام مسئول ادامه داد: سال 97 بازدهی 100 درصدی کسب شد در حالی که بازدهی شاخص کل 86 درصد بود. سال 98 بازدهی شاخص و شرکت 187 و 177 درصد و سال 99 بالغ بر 155 و 163 درصد بود. میزان تغییرات شاخص هم‌ وزن تا 31 خرداد منفی 16 درصد و شاخص کل منفی 11 درصد بود که در همین مدت میزان تغییرات و بازدهی پرتفوی سرمایه‌گذاری هامون صبا نیز منفی 9 درصد بود. اکنون بازدهی شاخص به صفر رسیده ولی بازدهی شرکت مثبت 4 درصد است که نشان می‌دهد در دوره نزول شاخص میزان کاهش سودآوری پرتفوی کمتر بوده و در دوره بهبود بازار نیز میزان بازدهی آن بیشتر از شاخص کل محقق شده است.


صادقی باطانی در خصوص ترکیب پرتفوی در صنایع مختلف بازار سرمایه توضیح داد: 18 درصد از پرتفوی از صنعت فلزات اساسی و 17.5 درصد در صنعت محصولات شیمیایی، 13 درصد در صنعت بانک‌ها و موسسات اعتباری، 9.5 درصد در استخراج کانه‌های فلزی، 6 درصد در شرکت‌های چند رشته‌ای، 5 درصد در صنعت دارویی و 3 درصد در صنعت فرآورده‌های نفتی قرار دارد.